E-learning darmscreening voor artsen

17 december 2013

17 december 2013

"Het RIVM heeft een schat aan voor artsen nuttige informatie over gezondheid en leefstijlinterventies in Nederland, die nog niet altijd haar weg vindt naar de beroepsgroep." Dat zegt Annemiek van Bolhuis, sinds kort directeur volksgezondheid en zorg bij het RIVM. Een van haar voornemens is dan ook om te zorgen dat RIVM-producten zoals de kenniswebsites en databanken beter worden benut.

Bevolkingsonderzoek

De nieuwe directeur volksgezondheid en zorg geeft leiding aan drie RIVM-centra met in totaal zo’n 350 medewerkers:

  • Gezondheid en Maatschappij
  • Voeding, Preventie en Zorg
  • Gezondheidsbescherming

Zij doen beleidsondersteunend wetenschappelijk onderzoek en leiden bevolkingsonderzoeken in goede banen. Van Bolhuis: “We komen binnenkort met een e-learning voor artsen over de darmkankerscreening die op 1 januari van start gaat.”
 

Gefaseerde invoering screening darmkanker vanaf 2014

Om een capaciteitstekort in de zorg zo goed mogelijk te voorkomen, wordt het bevolkingsonderzoek gefaseerd ingevoerd. Het onderzoek start in januari 2014 voor alle mannen en vrouwen in Nederland die geboren zijn in 1938, 1939, 1947, 1949 en 1951. Daarna wordt het bevolkingsonderzoek elk jaar uitgebreid. Als alles volgens planning verloopt, heeft in 2019 iedereen van 55 tot en met 75 jaar minstens eenmaal een uitnodiging ontvangen.
 

Meer informatie

 

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee