Digitale polikliniek voor patienten met hersentumoren in UMC St. Radboud

13 februari 2012 – Een aantal afdelingen van het UMC St. Radboud in Nijmegen werkt met een digitale polikliniek. Er is ook een digitale poli voor patienten met hersentumoren.

Via deze digitale poli kan de patiënt snel en eenvoudig zijn medisch dossier inzien. Daarin staat alle info over zijn onderzoeken en behandelingen. Maar ook de afspraken, welke foto’s er gemaakt zijn en de laatste labuitslagen. Verder kan de patiënt op een besloten forum berichten plaatsen en reageren. Daarnaast is er een chatruimte waar één-op-één met elkaar kan worden gepraat. Contact met behandelaars is mogelijk. De behandelend arts of verpleegkundige geeft de patiënt toegang geven tot de digitale poli.

Een digitale poli bestaat voor: hersentumoren, AGS, ALS, hart- en vaatziekten, hartfalen, hemofilie, ivf, nierdonatie, psoriasis, schisis. Erfelijkheidsadvisering is de nieuwste loot aan de stam digitale poli’s; het betreft ziektebeelden zoals verstandelijke beperkingen, erfelijke kanker, familiaire hartritmestoornissen, erfelijke doofheid en bewegingsstoornissen.

Opereren via videobeelden

Ander nieuws uit dezelfde regio. Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen gebruikt steeds vaker videobeelden bij de verwijdering van tumoren in de longen. Voordeel: minder zware en langdurige revalidatie van patiënten. Om bij de longen te kunnen zijn met de nieuwe techniek een paar kleine sneetjes voldoende. Tumoren die te groot zijn of op lastige plaatsen zitten, worden (nog) op de oude manier geopereerd.

Bron: De nieuwe krant, 13 febrauri 2012

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee