De Dutch Pancreatic Cancer Group (DPCG), heeft samen met de Maag Lever Darm Stichting en het patiëntenplatform Living With Hope het Deltaplan Alvleesklierkanker opgericht. Alle alvleesklierkankerpatiënten worden betrokken bij één groot wetenschappelijk onderzoek. Alle ziekenhuizen gaan samenwerken aan de beste behandeling per patiënt.

Alvleesklierkanker

Per jaar overlijden ruim 2.800 Nederlanders aan een vorm van alvleesklierkanker. Per dag krijgen ongeveer 8 Nederlanders de diagnose. De vooruitzichten voor alvleesklierkanker zijn nog altijd slecht. Als de ziekte behandeld kan worden, heeft de behandeling vaak een enorme impact op de kwaliteit van leven. In de afgelopen 30 jaar is bij vele vormen van kanker flinke vooruitgang geboekt in overleving. Dit geldt helaas niet voor alvleesklierkanker.

Baanbrekend onderzoek

Het Deltaplan Alvleesklierkanker is een samenwerkingsplatform van de Dutch Pancreatic Cancer Group, Maag Lever Darm Stichting, en het patiëntenplatform Living With Hope. Het doel van het Deltaplan is een versnelling aan te brengen in de aanpak van alvleesklierkanker door baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken, de beste behandeling aan te bieden en een betere kwaliteit van leven voor patiënten.

Meer informatie