CZ beperkt vergoeding voor borstkanker

29 september 2010 – CZ doet vanaf 2011 met zes ziekenhuizen geen zaken meer voor borstkankerzorg. Volgens de zorgverzekeraar presteren deze ziekenhuizen op dat gebied onvoldoende. CZ bestempelt ook bijna 60 ziekenhuizen als matig, 23 zijn goed en 4 ziekenhuizen scoren het best.

De zorgverzekeraar gaat haar klanten adviseren over de kwaliteitsverschillen in borstkankerzorg en ze informeren over welke ziekenhuizen het goed doen, welke matig zijn en met welke ziekenhuizen CZ per 2011 voor borstkankerzorg geen zaken meer doet.

‘We vinden de ziekenhuizen waarmee we voor deze zorg geen contract sluiten gewoon op dat gebied niet goed genoeg voor onze verzekerden’, aldus bestuursvoorzitter Wim van der Meeren van CZ. ‘Er zijn teveel ziekenhuizen die behandelingen blijven doen waarin ze niet goed zijn. Die zullen zich meer moeten specialiseren in behandelingen waarin ze wel goed zijn. De belangrijkste rol van een zorgverzekeraar is doelmatigheid en kwaliteit van zorg een impuls te geven. Wij zullen dan ook snel ook voor andere behandelingen de lat hoger gaan leggen. Steeds meer patiënten- en consumentenorganisaties maar ook artsen en ziekenhuizen zien specialisatie als middel om tot betere kwaliteit te komen. Als inkoper van zorg voor 3,3 miljoen klanten is het onze rol om flink druk op de ketel te zetten en zo te helpen om de zorg in beweging te krijgen en die kwaliteitsslag te maken’.

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee