Congres vrijdag 27 januari: Implementatie van Zorgpaden in Ziekenhuizen

19 januari 2012 – Elk ziekenhuis heeft projecten die zijn gericht op de verbetering van de logistieke organisatie. Het verkorten van de afspraaktermijn voor de poli’s, of het realiseren van een Acute Opname Afdeling voor alle acute patiënten, ongeacht hun aandoening, zijn hier voorbeelden van. De kernvraag is: verhoogt een zorgpad de kwaliteit van zorg en verlaagt het de kosten? Die vraag staat centraal tijdens het congres Implementatie van Zorgpaden in Ziekenhuizen, op vrijdag 27 januari 2012. Het congres gaat over zorgpaden, klinische paden en zorgprogramma’s in en rond ziekenhuizen en is na zes jaar uitgegroeid tot dé nationale jaarmarkt en tentoonstelling van nieuwe zorgpaden.

Ook voor oncologen is het Zorgpadcongres interessant. Binnen de oncologie blijken er in 2011 interessante nieuwe modellen te zijn ontwikkeld, die tijdens de bijeenkomst aan bod komen. Bovendien worden er voor oncologen de volgende interessante workshop aangeboden:

  • ‘Sneldiagnostiek in de Oncologische Zorg’, door Berthe van Gerven en Tessa Bouwhuis van het VUMC
  • ‘Oncologische sneldiagnose in het UMC Utrecht: van patiëntwens tot Implementatie’, door Arjan van Hoorn (proces manager) van het Cancer Center, UMC Utrecht
  • ‘Contactpersonen en case managers in de oncologische zorg’, Marieke Schreuder, Cancer Center UMC Utrecht

Voor meer informatie over de bijeenkomst of voor aanmelden, klik hier.

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee