Op 6 december 2019 vindt het jaarsymposium van de Stichting Dutch
Uro-Oncology Studygroup (DUOS) plaats in Boerderij Mereveld te Utrecht. Het symposium is bestemd voor artsen, physician assistants en verpleegkundig specialisten. Tijdens dit symposium worden ook de resultaten van de CARD studie gepresenteerd, waaraan vijf DUOS ziekenhuizen deelnamen.

(Inter) nationale sprekers

Op het programma staan diverse (inter)nationale sprekers waaronder prof. Michael Morris, hoofd van de prostaatkanker sectie in het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, New York en één van de leiders van het Prostate Cancer Clinical Trials Consortium. Hij zal spreken over ‘New developments in the management of CRPC, recent and ongoing research in MSKC’ en ‘ Referral Patterns in the US’.

Andere onderwerpen zijn:

  • Gemetastaseerd Prostaatcarcinoom – dr. Niven Mehra
  • Spierinvasief Blaascarcinoom – dr. Michiel van der Heijden en dr. Richard Meijer
  • Salvage opties bij prostaatcarcinoom – dr. Michael Sedelaar
  • Studie PROFOUND (highlight ESMO) – dr. Niven Mehra
  • CARD study, ook een ESMO highlight, – prof.dr. R. de Wit

Accreditatie

Voor deze bijeenkomst is accreditatie aangevraagd. De accreditatie is  NVI, 3 punten; NVRO, 5 punten en NVU ws 6 punten (evenals andere jaren).

Sanofi aanwezig op DUOS symposium

Evenals voorheen is Sanofi aanwezig op het jaarsymposium van DUOS. Sanofi werkt samen met DUOS sinds de oprichting. Sanofi steunt ook Nederlands, wetenschappelijk onderzoek op het gebied van urogenitale oncologie.

Meer informatie

SANL.ONC.19.11.0553