Baanbrekende Nederlandse technologie heeft potentie om kankerpatiënten te helpen

20 januari 2012Genalice kondige onlangs aan tot volle tevredenheid performance testen te hebben afgerond van het prototype 2 product. De load time was kort, en de footprint per geregistreerd defect klein.

Genalice ontwikkelt een nieuw en baanbrekend dataverwerking- en analyse platform om hiermee de medische wetenschap in staat te stellen om sneller, betrouwbaarder en goedkoper analyses te verrichten ten behoeve van kankerpatiënten. Genalice kan meer dan 1 miljoen DNA samples van meer dan 150.000 patiënten in 1 run verwerken. Hierdoor zouden patiënten op termijn sneller en doeltreffender een minimaal schadelijke behandeling voorgesteld kunnen krijgen. Deze nieuwe IT technologie kan een enorme bijdrage leveren in de oncologie.

Genalice geeft aan bijzonder tevreden te zijn over de uitkomst van de performance testen. Hans Karten, CTO van Genalice: “Onze DNA load performance kan zich zonder meer meten met Oracles’s ExaData Database performance, een standaard op dit gebied”. 

Volgens Bert Reijmerink, CEO Genalice, ligt het bedrijf op schema met de productontwikkeling van haar informatie- en analyse platform voor de oncologie. “We verwachten in het tweede kwartaal van 2012 de eerste versie van ons product te kunnen introduceren. Met onze baanbrekende technologie wil Genalice bijdragen aan het transformeren van kanker van een dodelijke ziekte naar een chronische ziekte en wellicht op termijn een te voorkomen ziekte. Onze primaire doelstelling is het redden van levens en verbeteren van de kwaliteit van leven van kankerpatiënten”.

Voor het volledige artikel, klik hier.
Bron: Genalice, 17 januari 2012

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee