De app ‘Interacties oncologische middelen 2016’ is sinds 7 juli jl. beschikbaar en vervangt de app 2015, zo meldt KNMP. De applicatie is bedoeld als hulpmiddel voor apothekers en artsen bij de behandeling van patiënten met kanker.

Gebruiksvriendelijk

Interacties oncologische middelen 2016 is een gebruiksvriendelijke app. In de applicatie zoekt de gebruiker op het oncologisch middel. Vervolgens wordt de interagerende comedicatie getoond die bij het oncologisch middel hoort. Aan de kleur is de relevantie van de interactie te zien. Rood is relevant, groen niet relevant en zwart geen interactie. Bij elke interactie worden de tekst en de beoordeling getoond. Voor de desbetreffende risicoanalyse is het zaak door te linken naar het internet.

Actueel medicatieoverzicht

Voor bewaking op interacties is een actueel medicatieoverzicht nodig. Maar, in de praktijk worden (medicatie)gegevens van oncologiepatiënten in verschillende elektronische systemen geregistreerd. De protocollen voor chemokuren zijn niet altijd verbonden met het medicatiebewakingssysteem van het ziekenhuis. Ook is de medicatie niet altijd volledig bekend van patiënten die voor een chemokuur op de dagbehandeling komen. Met de app zijn volgens KNMP alle interacties met oncologische middelen vindbaar.

Verkrijgbaar

Voor meer informatie over de app en de verkrijgbaarheid ga naar de website van KNMP.

Meer informatie