Op 5 november a.s. vindt de uitreiking van de Onco Care Challenge 2015 plaats in Breukelen. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor belangstellenden. Tijdens deze avondbijeenkomst zullen twee genomineerden hun project presenteren aan de jury, die het winnende project aanwijst.

Verzamelen verbeteringen oncologische zorg

Zorgverleners worden dagelijks geconfronteerd met uitdagingen rond de oncologische zorg en hebben daar vaak creatieve oplossingen voor. Deze ideeën zijn niet altijd eenvoudig uit te voeren. Gebrek aan tijd en geld spelen hierbij een belangrijke beperkende rol. Sanofi heeft de Onco Care Challenge in het leven geroepen als platform voor het verzamelen van ideeën rond de oncologische zorg.

Met Onco Care Challenge biedt Sanofi een podium voor het stimuleren en uitwisselen van innovatieve, bruikbare ideeën. Het meest innovatieve project – die een aantoonbare bijdrage levert aan de verbetering van oncologische zorg op maat – wil Sanofi ondersteunen en uitvoeren om samen met de zorgverleners de zorg rond kanker extra aandacht te geven en waar mogelijk te verbeteren.

Beoordelingscriteria inzendingen

Alle ingezonden projecten zijn op een aantal punten beoordeeld:

 • Het project heeft een direct toewijsbaar voordeel voor de patiënt
 • Biedt een aantoonbare bijdrage aan de verbetering van de oncologische zorg
 • Is innovatief en creatief qua opzet of invulling
 • Kan niet worden gefinancierd uit reguliere middelen
 • Wordt ingediend namens een team/collectief uit een instelling

Presentatie nominaties 2015 op 5 november

Uit de inzendingen zijn twee projecten genomineerd voor de Onco Care Challenge 2015, namelijk

 • Samen op weg naar betere zorg met en voor elkaar
  Het doorvoeren van verbeterpunten in de (oncologische)zorg, vanuit het perspectief van de patiënt en mantelzorger, waarin zij meedenken, en beslissen in reële en haalbare oplossingen.
 • De patiënt met Castratie Resistent Prostaat Carcinoom: optimale behandelkeuze door uro-oncologische samenwerking
  Er zal onderscheid gemaakt worden tussen (verminderd) functioneren ten gevolge van niet-prostaatcarcinoom gerelateerde co-morbiditeit en wel direct aan het prostaatcarcinoom gerelateerde co-morbiditeit.
  In samenwerking met de afdeling klinische geriatrie zal een instrument worden ontworpen, gebaseerd op gevalideerde schalen ( G-8, IADL,TRST). Het instrument zal een kwetsbaarheidsscore opleveren, dat tijdens het MDO van dienst zal zijn bij het bepalen van de meest passende behandelopties.

Voor een volledige omschrijving van beide nominaties, klik hier.

Deelnemen programma

Voor de uitreiking van de Onco Care Challenge zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Belangstellenden kunnen zich melden via oncocare.nl@sanofi.com.

Meer informatie