Nieuws

UMC betrekt huisarts meer bij behandeling kanker

16 april 2019 - Kankerpatiënten in de regio Utrecht kunnen tijdens hun behandeling gebruik maken van begeleiding door hun eigen huisarts.

Zonnetjesweek voor huidkankervrije generatie

15 april 2019 - De belangrijkste oorzaak van huidkanker is onbeschermd in de zon. Dus organiseert het Huidfonds de zonnetjesweek voor een huidkankervrije generatie.

Rapport over leven na kanker

15 april 2019 - Kankerzorg in beeld schetst grote gevolgen van kanker, op de mensen die ermee leven, hun naasten, collega’s en de maatschappij.

Praatkaarten prostaatkanker voor laaggeletterden

13 april 2019 - ProstaatKankerStichting.nl ontwikkelde met NFK en Pharos praatkaarten voor oncologieverpleegkundigen als hulpmiddel bij uitleg over prostaatkanker.

Kankerpatiënten missen begeleiding bedrijfsarts

9 april 2019 - Ruim een kwart van de kankerpatiënten vindt dat bedrijfsarts tekortschiet in de begeleiding en specifieke kennis over kanker.

Snel herstel kinderen na stamceltransplantatie verhoogt overlevingskans

7 april 2019 - Hoe sneller bepaalde immuuncellen (T-cellen) zich herstellen na een donor stamceltransplantatie bij kinderen, hoe hoger de kans op overleving.

eQuiPe onderzoekt goede palliatieve zorg

1 april 2019 - eQuiPe-project brengt behoeften en ervaringen van patiënten en hun naasten in kaart voor verbetering van palliatieve zorg.

Bevolkingsonderzoek darmkanker succes

27 maart 2019 - Uit nieuwe cijfers van het RIVM blijkt dat het bevolkingsonderzoek darmkanker een groot succes is.

SOURCE: nieuw predictiemodel slokdarm- en maagkanker

26 maart 2019 - Onderzoekers ontwikkelden een model om de prognose van patiënten met slokdarm- en maagkanker te kunnen inschatten.

Richtlijn Prostaatkanker in Oncoguide

22 maart 2019 - Amsterdam UMC en IKNL onderzoeken of behandeladviezen voor prostaatkanker uit Oncoguide overeenkomen met die van reguliere MDO’s.

1 2 3 116

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee