Nieuws

RIVM onderzoek vervalsing oncologische geneesmiddelen

3 april 2018 - Oncologiegeneesmiddelen blijken een interessant doelwit voor vervalsers. Vervalste geneesmiddelen zijn in de klinische praktijk moeilijk te herkennen, aldus RIVM in The Lancet Oncology.

Aankondiging zeven nieuwe oncolytica in pakketsluis

29 maart 2018 - Minister Bruins heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de pakketsluis. Acht nieuwe geneesmiddelen zijn kandidaat voor de sluis; de sluiscriteria worden aangescherpt.

EU wetgeving klinisch onderzoek met geneesmiddelen

27 maart 2018 - De Dutch Clinical Research Foundation heeft een brochure gemaakt met informatie over de European Clinical Trial Regulation.

Start Dutch Oncology Research Platform

26 maart 2018 - DORP is gestart, een platform voor het zoeken naar oplossingen voor knelpunten rond klinisch multicenter kankeronderzoek.

Focus kankeronderzoek op immunotherapie

22 maart 2018 - Zolang er grote vraag is naar effectieve kankerbehandelingen, zullen bedrijven hierin investeren. De meeste activiteit is op het gebied van immunotherapie.

Registratie St. Opsporing Erfelijke Tumoren in Zorggegevens

21 maart 2018 - StOET is een landelijke registratie van families met waarschijnlijk een erfelijke vorm van kanker om de medische zorg voor deze mensen te verbeteren.

Selecteren eiwitprofiel voor gerichte kankerbehandeling

20 maart 2018 - Op 15 maart 2018 promoveerde Mariette Labots aan de VUmc op haar onderzoek naar eiwitanalyse in relatie tot gerichte kankerbehandelingen. 

Waarborg medische gegevens in kader sleepwet

19 maart 2018 - In antwoord op KNMG blijkt dat de AIVD nooit willekeurig medische dossiers en gegevens mag verzamelen in het kader van de sleepwet.

Voorbeeld Sanofi ‘pay for benefit’

16 maart 2018 - Vier recente praktijkvoorbeelden 'Pay for benefit' zijn opgenomen in de onlangs verschenen tabloid ‘Medicijnen op maat’. Een van de voorbeelden is van Sanofi.

Thuisarts.nl uitgebreid met informatie over oncologische zorg

13 maart 2018 - Thuisarts.nl is uitgebreid met negenentwintig medisch-specialistische aandoeningen die in het ziekenhuis worden behandeld, waaronder oncologische zorg, zo meldt NHG.

1 2 3 102

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee