Nieuws

Topklinische erkenning voor zorg chronische leukemie Reinier de Graaf

5 december 2019 - Reinier de Graaf heeft topklinische erkenning gekregen van STZ voor de zorg voor patiënten met chronische leukemie.

Longkankerzorg in netwerk geëvalueerd

4 december 2019 - IKNL heeft met het regionaal oncologisch netwerk A.R.T.Z. een pilot uitgevoerd om longkankerzorg binnen een netwerk te evalueren

Behandeling uitgezaaide prostaatkanker

2 december 2019 - Ter gelegenheid van Movember besteedde bijlage Man en Gezondheid volop aandacht aan prostaatkanker, de diagnose en behandeling.

MRI voor snellere opsporing borstkanker

28 november 2019 - MRI kan borstkanker in honderden gevallen eerder opsporen dan mammografie, meldt de Volkskrant.

Monitor weesgeneesmiddelen in de praktijk 2019

27 november 2019 - Monitor Weesgeneesmiddelen in de praktijk 2019 geeft inzicht in kostenontwikkelingen en de inzet van weesgeneesmiddelen.

Deltaplan Alvleesklierkanker opgericht

26 november 2019 - Het Deltaplan wil een versnelling aanbrengen in de aanpak van alvleesklierkanker door baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken.

Info proefpersonen voortaan op site Rijksoverheid

25 november 2019 - Vanaf 2020 is de papieren brochure over medisch wetenschappelijk onderzoek voor proefpersonen niet meer beschikbaar.

Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis wint Onco Care Challenge

21 november 2019 - Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis uit Tilburg won de finale Onco Care Challenge 2019 met hun project ‘Angst aanpakken is niet eng’.

Cijfers IKNL over prostaatkanker

20 november 2019 - Het stadium en risicoprofiel van de prostaatkanker zijn van invloed op de behandelmogelijkheden. Evenals de wens van de patiënt.

Immuunsysteem is tweesnijdend zwaard

19 november 2019 - Het immuunsysteem is een tweesnijdend zwaard bij kanker: het kan tumorcellen aanvallen, maar deze ook helpen bij hun groei en uitzaaiing.

1 2 3 126

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee